Nelson

 

Här kan du välja bland hela Lord Nelsons sortiment av fröer och lökar. Nelson garden kommer från Tingsryd i Småland och är Nordens största leverantör av frö och lök. I Nelsons sortiment finns över 700 olika fröer och massor av vårlökar och höstlökar. Nelsons fröer finns alltid i lager och leveranstiden är bara ett par dagar. Nelsons vårlök kan beställas från slutet av februari till början av maj, och Nelsons höstlök kan beställas från slutet av augusti till och med oktober. Välkommen att hitta dina favoriter bland Nelson Gardens alla fröer och lökar.

Artiklar 1 till 9 av totalt 622

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Stockros, dubbel, Summer Carnival

  Stockros, dubbel, Summer Carnival

  Vacker sort som ger en mängd fyllda

  blommor i vitt, gult och rosa och

  mörkaste rött.

  9,90 kr
 • Blomsterböna, Hestia

  Blomsterböna, Hestia

  En låg sort av rosenböna med vackert tvåfärgade blommor. Fin som prydnad i t ex kruka på balkong/altan, men även utmärkt att använda som kokt grönsak precis som skärbönor. Skörda baljorna slanka. Trivs i väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord samt i skyddat läge. Vattna rikligt.

   

  22,90 kr
 • Libbsticka

  Libbsticka

  Traditionell, stor och praktfull kryddväxt som förr planterades vid husknuten för att hålla ormar borta. De anissmakande bladen, stjälkarna och fröna används färska eller torkade i soppor, såser, till buljong och kötträtter. Mycket lättodlad och härdig, en planta ger stor skörd. Blommar på sensommaren med gula blommor. Kan direktsås men bör helst förkultiveras, eftersom groningen tar lång tid och är ojämn.

  Förodling: Så glest, 1 cm djupt och sätt sedan 1 planta per stor kruka med gödslad jord. Ställ ljust.
  Sådd: I april för utplantering efter sista frost
  Odling: Växer på alla jordar, gärna lerjord även i skuggigare lägen.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50-70 cm åt alla håll
  Hög/Låg: H
  Räcker till: 30 plantor
  Höjd: 150-200 cm

  Art nr: N61416
  22,90 kr
 • Böna, Bond-, Threefold White

  Böna, Bond-, Threefold White

  Traditionell och lättodlad böna. Baljorna är stora och innehåller platta bönor. Bönorna äts färska (kokta) så fort de är utvecklade eller så låter man dem mogna och torka på plantan, de kan då sparas över vintern.

  22,90 kr
 • Fröer till Brytböna Ferrari

  Böna, bryt, Ferrari

  En extra fin variant av brytböna. Ger en stor skörd och kan direktsås i södra Sverige. Annars förodlas dessa fröer inomhus i 2-3 veckor innan utplantering.

  22,90 kr
 • Kål, savoy, Aubervilliers

  Kål, savoy, Aubervilliers

  En fin sort för höstskörd. Ger stora, plattrunda huvuden med mörkt blågrön färg. Tyvärr inte vinterhärdig men kan stå kvar några frostnätter. God och användbar kålsort, lämplig i sallader och även som dekoration. Kort förkultivering rekommenderas men kan direktsås.

  Förodling: Förodlas I mars - april för utplantering. Så glest. Sätt 1 planta / kruka med gödslad jord efter uppkomst. Ställ ljust och svalt.
  Sådd: I april - juni, sådjup 1 cm.
  Odling: Välgödslad mullrik lerjord.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50 cm åt alla håll.
  Räcker till: 100-150 plantor
  Tips: Täck med fiberduk mot kålflugan.

  Art nr: N60303
  9,90 kr
 • Kål, Spets-, Express

  Kål, Spets-, Express

  Denna sort av spetskål är medeltidig och ger spetsiga, spröda och mycket läckra huvuden.
  Skördas när huvudet är välutvecklat.Används färskt i t ex sallader eller äts lätt förvälld i klyftor. Trivs bäst i en något lerhaltig, mullrik och väldränerad jord.
  Vattna vid torka.
  22,90 kr
 • Kål, spets, Kalibos

  Kål, spets, Kalibos

  En smakrik och vackert rödfärgad variant av spetskål. Krispiga, välformade huvuden skördas ca 2,5 månader efter sådd. Mycket god i sallader eller lätt förvälld i klyftor. Trivs i lerhaltig, mullrik och väldränerad jord. Vattna vid torka. Frosttålig på hösten.

  Direktsådd: Kan direktsås (min jordtemp +5°C), förodling rekommenderas.

  Förodling: Så glest på fuktad såjord, 22°C, 4-6 v innan utplantering Täck tunt med jord. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är 3-5 cm, plantera om 1/ kruka. Avhärda innan utplantering.

  Plantavst cm: 30-40

  Radavst cm: 60-70

  Så-sätt: Förodling / direkt

  Växtläge: Sol

  Artikelnr: 90544

  Sortnamn: Kalibos

  Namn Latin: Brassica oleracea

  Art nr: N60309

   


  22,90 kr
 • Pumpa, Tom Fox

  Pumpa, Tom Fox

  Den klassiska pumpan för Halloween, i precis lagom storlek för att skapa 'ruskiga' ansikten. Frukterna kan bli upp till 8 kg tunga. De är även utmärkta till desserter, soppor, etc. Trivs i varm, lugn och solig plats i humusrik, välgödslad och väldränerad jord. Behöver mycket vatten och näring hela växtperioden.

  Odlingsråd: Direktsådd i s:a Sverige i slutet av maj-början av juni i varm jord 15°C. Håll sådden fuktig. Förodling rekomm. 3-4 veckor före utplantering efter frost. Så 1 frö/kruka med gödslad jord. Placera varmt för groning 25-28°C. Efter uppkomst ställ ljust och i rumstemp.

  Frö till: 5-6 plantor

  Såtid: Maj-Juni

  Skörd: Aug-Okt

  Latinskt namn: Cucurbita pepo L. ( Sommarpumpa-gr. )

  Art nr: N60581

   

  22,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 622

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning