Nelson

 

Här kan du välja bland hela Lord Nelsons sortiment av fröer och lökar. Nelson garden kommer från Tingsryd i Småland och är Nordens största leverantör av frö och lök. I Nelsons sortiment finns över 700 olika fröer och massor av vårlökar och höstlökar. Nelsons fröer finns alltid i lager och leveranstiden är bara ett par dagar. Nelsons vårlök kan beställas från slutet av februari till början av maj, och Nelsons höstlök kan beställas från slutet av augusti till och med oktober. Välkommen att hitta dina favoriter bland Nelson Gardens alla fröer och lökar.

Artiklar 1 till 9 av totalt 590

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Strandkrassing, Violet Queen

  Strandkrassing, Violet Queen

  Blommar rikligt hela sommaren med djupt

  violetta blommor.

  Blommorna är omtyckta av bin och andra insekter.

  Bladen är smala, mörkgröna och plantorna bildar

  så småningom en tät blommande matta.

  17,90 kr
 • Kål, spets, Kalibos

  Kål, spets, Kalibos

  En smakrik och vackert rödfärgad variant av spetskål. Krispiga, välformade huvuden skördas ca 2,5 månader efter sådd. Mycket god i sallader eller lätt förvälld i klyftor. Trivs i lerhaltig, mullrik och väldränerad jord. Vattna vid torka. Frosttålig på hösten.

  Direktsådd: Kan direktsås (min jordtemp +5°C), förodling rekommenderas.

  Förodling: Så glest på fuktad såjord, 22°C, 4-6 v innan utplantering Täck tunt med jord. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är 3-5 cm, plantera om 1/ kruka. Avhärda innan utplantering.

  Plantavst cm: 30-40

  Radavst cm: 60-70

  Så-sätt: Förodling / direkt

  Växtläge: Sol

  Artikelnr: 90544

  Sortnamn: Kalibos

  Namn Latin: Brassica oleracea

  Art nr: N60309

   


  22,90 kr
 • Körvel, Dansk, Frisée

  Körvel, Dansk, Frisée

  Delikat kryddört med något anissmakande blad. Bladen används färska klippta i sallader och över mat på samma sätt som persilja. Vacker och lättodlad, sorten har extra finflikiga och krusiga blad. Den frösår sig lätt och blir på så sätt ofta flerårig i trädgården. Skörda späda blad efter hand som plantorna växer till. Finklippta blad kan frysas. Trivs bäst i lucker näringsrik jord men är gansksa anspråkslös.

  22,90 kr
 • Pumpa, Tom Fox

  Pumpa, Tom Fox

  Den klassiska pumpan för Halloween, i precis lagom storlek för att skapa 'ruskiga' ansikten. Frukterna kan bli upp till 8 kg tunga. De är även utmärkta till desserter, soppor, etc. Trivs i varm, lugn och solig plats i humusrik, välgödslad och väldränerad jord. Behöver mycket vatten och näring hela växtperioden.

  Odlingsråd: Direktsådd i s:a Sverige i slutet av maj-början av juni i varm jord 15°C. Håll sådden fuktig. Förodling rekomm. 3-4 veckor före utplantering efter frost. Så 1 frö/kruka med gödslad jord. Placera varmt för groning 25-28°C. Efter uppkomst ställ ljust och i rumstemp.

  Frö till: 5-6 plantor

  Såtid: Maj-Juni

  Skörd: Aug-Okt

  Latinskt namn: Cucurbita pepo L. ( Sommarpumpa-gr. )

  Art nr: N60581

   

  22,90 kr
 • Rädisa, Saxa 2  KRAV

  Rädisa, Saxa 2 KRAV

  Lättodlad grönsak som snabbt ger skörd. Passar fint att odla mellan andra grönsaker som t ex kål, gurka och squash. Hinner bli skördefärdig innan de andra grönsakerna breder ut sig. Så gärna i omgångar för att ha tillgång till späda rädiser under en lång tid.

  Trivs bäst i lucker fuktighetshållande jord. Vattna rikligt. Täck sådden med fiberduk för att undvika insektsangrepp på småplantorna.

  Dessa fröer är KRAV godkända.

  Art nr: N60593

  22,90 kr
 • Rödbeta, Egyptische Platronde

  Rödbeta, Egyptische Platronde

  Välkänd rödbeta med den traditionella, plattrunda formen. Mörkröd till färgen. Lämplig för inläggning som hel eller att äta färsk. De unga bladen kan användas på samma sätt som mangold. Så inte för tidigt! Plantorna kan gå i blom om de utsätts för vårfrost. De ger då ingen skörd. Trivs i näringsrik, mullrik och fuktighetshållande jord. Gallra tidigt. Luckra jorden runt plantorna. Gödsla med kaliumrika gödselmedel.

  Odlingsråd: Vattna såraden före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Blötlägg gärna fröna några timmar före sådd så gror de snabbare.

  Frö till: 5-7 meter

  Såtid: Maj-Juni

  Skörd: Aug-Okt

  latinskt namn: Beta vulgaris L. ( Rödbeta-gr. )

  Art nr: N60665

  9,90 kr
 • Rödbeta, Forono

  Rödbeta, Forono

  En avlång rödbeta lämpad för lagring. Ger hög skörd av genomfärgade rödbetor utan "ringar" i färgen. Utmärkt att skiva för inläggning på grund av sin avlånga form. De unga bladen kan användas på samma sätt som mangold. Så inte för tidigt! Plantorna kan gå i blom om de utsätts för vårfrost. De ger då ingen skörd. Trivs i näringsrik, mullrik och fuktighetshållande jord. Gallra tidigt. Luckra jorden runt plantorna. Gödsla med kaliumrika gödselmedel.

  Art nr: N60660

  17,90 kr
 • Sallat, Huvud-, Dynamite, Organic

  Sallat, Huvud-, Dynamite, Organic

  En bra sort av huvudsallat, som ger fina jämna huvuden med spröda blad. Upprepad sådd, ger tillgång till fräscha sallatshuvuden hela sommaren. Gallringsskörda innan plantorna börjar trängas och skörda sedan (ca 2 mån efter sådd) hela plantor efter hand. Trivs bäst i en mullhaltig, fuktighetshållande och väldränerad jord. Vattna regelbundet.

  Odlingsråd: Tidigt, så snart jorden går att bruka-juli. Vattna i såfåran innan sådd. Viktigt att hålla sådden fuktig. Sallatsfrön gror dåligt i hög värme. Gror ej vid temp. över +20°C.

  Frö till: 30-40 plantor

  Såtid: April-Juli

  Skörd: Juni-Sept

  Latinskt namn: Lactuca sativa L. ( Huvudsallat-gr. )

  Art nr: N60711

  22,90 kr
 • Sallat, Plock- Salad Bowl

  Sallat, Plock- Salad Bowl

  Vacker ljusgrön sort av plocksallat med eklövsliknande, finflikiga och krusiga blad. Upprepa gärna sådden med två veckors mellanrum, för att ha tillgång till fräscha, spröda sallatsblad hela sommaren. Sorten är tålig både för värme och kyla, lämplig för odling hela säsongen. Gallringsskörda innan plantorna börjar trängas och skörda sedan blad efter hand. Trivs bäst i en mullhaltig, fuktighetshållande och väldränerad jord. Vattna regelbundet.

  Odlingsråd: Tidigt, så snart jorden går att bruka-juli. Vattna i såfåran innan sådd. Viktigt att hålla sådden fuktig. Sallatsfrön gror dåligt i hög värme. Gror ej vid temp. över 20°C.

  Frö till: 12 meter

  Såtid: April-Juli

  Skörd: Juni-Sept

  Latinskt namn: Lactuca sativa L. ( Plocksallat-gr. )

  Art nr: N60751

  22,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 590

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning