Nelson

 

Här kan du välja bland hela Lord Nelsons sortiment av fröer och lökar. Nelson garden kommer från Tingsryd i Småland och är Nordens största leverantör av frö och lök. I Nelsons sortiment finns över 700 olika fröer och massor av vårlökar och höstlökar. Nelsons fröer finns alltid i lager och leveranstiden är bara ett par dagar. Nelsons vårlök kan beställas från slutet av februari till början av maj, och Nelsons höstlök kan beställas från slutet av augusti till och med oktober. Välkommen att hitta dina favoriter bland Nelson Gardens alla fröer och lökar.

Artiklar 1 till 9 av totalt 588

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Solros, Moonwalker

  Solros, Moonwalker

  Välbekant och lättodlad växt som blir alltmer populär. Denna sort är något speciell. Plantorna förgrenar sig, ger ett buskigt intryck och täcks med 6-10 stora, intensivt citrongula blommor med chokladfärgad mitt. Denna solros passar perfekt bak i rabatten, både med sommarblommor och fleråriga växter.

  22,90 kr
 • Underblomster, blandade färger

  Underblomster, blandade färger

  Mycket iögonfallande sommarblomma

  med stora trumpetlika blommor i de mest

  varierande färger.

  17,90 kr
 • Vallmo, pion, Black Peony

  Vallmo, pion, Black Peony

  En pionvallmo med stora fyllda blommor

  i en läckert mörkt violett färg.

  Passar fint i sommarblomsrabatter och

  som accent bland perenner.

  22,90 kr
 • Vallmo, pion, dubbel, blandade färger

  Vallmo, pion, dubbel, blandade färger

  Omtyckt ettårig vallmo som blommar med stora,

  fyllda, pionliknande blommor.

  Blandningen innehåller rosa, vita och

  röda nyanser.

  6,90 kr
 • Vallmo, sibirisk, blandade färger

  Vallmo, sibirisk, blandade färger

  Flerårig, späd vallmo i lysande gula, orange och röda nyanser. Den blir omkring 30 cm hög och är en intensiv färgklick i trädgården under lång tid. Mycket vacker tillsammans med blåklint, kinesisk riddarsporre och andra starkt blåblommiga växter. Den kan sprida sig något och bör få ett eget litet hörn av rabatten. Sås i grupp för bästa effekt.

  22,90 kr
 • Verbena, trädgård, Ideal Florist

  Verbena, trädgård, Ideal Florist

  En låg, 25 cm och blomsterrik utplanteringsväxt. Blommorna är små, i klara färger och samlade till stora blomställningar ovan bladverket. Blandningen ger röda, rosa, vita och purpurblå intensiva nyanser. Färgen lyser verkligen och är ett vackert inslag i rabatt, balkonglåda och stora krukor.

  22,90 kr
 • Zinnia, Sunbow Purple

  Zinnia, Sunbow Purple

  Trevlig sommarblomma med lång blomningstid. Den har styv, upprätt stjälk med en eller flera välformade fyllda blommor i toppen. Skär man av kvistar, grenar sig plantan och kommer med nya blomskott. Färgstarkt inslag i rabatter och krukor, dessutom en fin och mycket hållbar snittblomma. Sorten är låg, 40 cm, och har violetta blommor.

  22,90 kr
 • Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Välkänd sort (förbättrad London torg) med trubbiga, något koniska rötter ca 15 cm långa. God att äta direkt men går att vinterlagra. Så i slutet av maj, för att få sen skörd avsedd för lagring. Täck med fiberduk för att undvika morotsflugan.

  Förodling: det tar 2-4 veckor, sådjup 1 cm."
  Sådd: "Tidigt när jorden går att bruka - juni. Lång groningstid
  Odling: S
  Fröavstånd: Växer bäst på lucker mull - sandrik jord. Rensa ogräs ofta när plantan är liten. Den kvävs lätt.
  Räcker till: 12 m

  Art nr: N60492

  17,90 kr
 • Gurka, asie, Langelands Kämpe

  Gurka, asie, Langelands Kämpe

  En äldre sort av asiegurka, som också kallas jättegurka. Gurkan skördas fullt utvecklad. Den är då ca 30-35 cm lång och ca 10 cm i diameter med mörkgrönt, något knottrigt skal och med litet kärnhus. Plocka kontinuerligt för fortsatt fruktsättning. Utmärkt till syltning och god att använda i sallader m m. Trivs bäst i väldränerad, näringsrik och fuktighetshållande jord och i ett mycket skyddat läge på friland. Vattna regelbundet.

  Förodlas 3-4 veckor före utplantering. Så ett frö per kruka och håll sedan jorden fuktig. Placera sådden varmt för att gro (ca 25° C). När fröerna grott - placera ljust och i rumstemperatur.

  Kan även direktsås i södra delen av landet. Så ej förrän jordtemperaturen är över 15° C. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna med fiberduk fram till blomning.

  Räcker till: 35-40 plantor

  Latinskt namn: Cucumis sativus

  22,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 588

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning