Nelson

 

Här kan du välja bland hela Lord Nelsons sortiment av fröer och lökar. Nelson garden kommer från Tingsryd i Småland och är Nordens största leverantör av frö och lök. I Nelsons sortiment finns över 700 olika fröer och massor av vårlökar och höstlökar. Nelsons fröer finns alltid i lager och leveranstiden är bara ett par dagar. Nelsons vårlök kan beställas från slutet av februari till början av maj, och Nelsons höstlök kan beställas från slutet av augusti till och med oktober. Välkommen att hitta dina favoriter bland Nelson Gardens alla fröer och lökar.

Artiklar 1 till 9 av totalt 604

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Sommaradonis

  Sommaradonis

  Populär och lättodlad växt med dekorativt dilliknande bladverk i stor mängd. Det ger ett fluffigt grönt intryck som kröns med klart röda små blommor med svart öga. Vacker både i rabatt och i stenparti. Så helst i grupp istället för i rader. Så i aug-sept för tidigare blomning nästa sommar. Ganska anspråkslös växt som trivs på de flesta jordar. Vattna vid torka.

  9,90 kr
 • Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Välkänd sort (förbättrad London torg) med trubbiga, något koniska rötter ca 15 cm långa. God att äta direkt men går att vinterlagra. Så i slutet av maj, för att få sen skörd avsedd för lagring. Täck med fiberduk för att undvika morotsflugan.

  Förodling: det tar 2-4 veckor, sådjup 1 cm."
  Sådd: "Tidigt när jorden går att bruka - juni. Lång groningstid
  Odling: S
  Fröavstånd: Växer bäst på lucker mull - sandrik jord. Rensa ogräs ofta när plantan är liten. Den kvävs lätt.
  Räcker till: 12 m

  Art nr: N60492

  17,90 kr
 • Gurka, asie, Langelands Kämpe

  Gurka, asie, Langelands Kämpe

  En äldre sort av asiegurka, som också kallas jättegurka. Gurkan skördas fullt utvecklad. Den är då ca 30-35 cm lång och ca 10 cm i diameter med mörkgrönt, något knottrigt skal och med litet kärnhus. Plocka kontinuerligt för fortsatt fruktsättning. Utmärkt till syltning och god att använda i sallader m m. Trivs bäst i väldränerad, näringsrik och fuktighetshållande jord och i ett mycket skyddat läge på friland. Vattna regelbundet.

  Förodlas 3-4 veckor före utplantering. Så ett frö per kruka och håll sedan jorden fuktig. Placera sådden varmt för att gro (ca 25° C). När fröerna grott - placera ljust och i rumstemperatur.

  Kan även direktsås i södra delen av landet. Så ej förrän jordtemperaturen är över 15° C. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna med fiberduk fram till blomning.

  Räcker till: 35-40 plantor

  Latinskt namn: Cucumis sativus

  Ordinarie pris 22,90 kr

  Specialpris: 11,45 kr

 • Blomsterböna, Hestia

  Blomsterböna, Hestia

  En låg sort av rosenböna med vackert tvåfärgade blommor. Fin som prydnad i t ex kruka på balkong/altan, men även utmärkt att använda som kokt grönsak precis som skärbönor. Skörda baljorna slanka. Trivs i väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord samt i skyddat läge. Vattna rikligt.

   

  Ordinarie pris 22,90 kr

  Specialpris: 11,45 kr

 • Libbsticka

  Libbsticka

  Traditionell, stor och praktfull kryddväxt som förr planterades vid husknuten för att hålla ormar borta. De anissmakande bladen, stjälkarna och fröna används färska eller torkade i soppor, såser, till buljong och kötträtter. Mycket lättodlad och härdig, en planta ger stor skörd. Blommar på sensommaren med gula blommor. Kan direktsås men bör helst förkultiveras, eftersom groningen tar lång tid och är ojämn.

  Förodling: Så glest, 1 cm djupt och sätt sedan 1 planta per stor kruka med gödslad jord. Ställ ljust.
  Sådd: I april för utplantering efter sista frost
  Odling: Växer på alla jordar, gärna lerjord även i skuggigare lägen.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50-70 cm åt alla håll
  Hög/Låg: H
  Räcker till: 30 plantor
  Höjd: 150-200 cm

  Art nr: N61416
  22,90 kr
 • Böna, Bond-, Threefold White

  Böna, Bond-, Threefold White

  Traditionell och lättodlad böna. Baljorna är stora och innehåller platta bönor. Bönorna äts färska (kokta) så fort de är utvecklade eller så låter man dem mogna och torka på plantan, de kan då sparas över vintern.

  22,90 kr
 • Fröer till Brytböna Ferrari

  Böna, bryt, Ferrari

  En extra fin variant av brytböna. Ger en stor skörd och kan direktsås i södra Sverige. Annars förodlas dessa fröer inomhus i 2-3 veckor innan utplantering.

  22,90 kr
 • Kål, savoy, Aubervilliers

  Kål, savoy, Aubervilliers

  En fin sort för höstskörd. Ger stora, plattrunda huvuden med mörkt blågrön färg. Tyvärr inte vinterhärdig men kan stå kvar några frostnätter. God och användbar kålsort, lämplig i sallader och även som dekoration. Kort förkultivering rekommenderas men kan direktsås.

  Förodling: Förodlas I mars - april för utplantering. Så glest. Sätt 1 planta / kruka med gödslad jord efter uppkomst. Ställ ljust och svalt.
  Sådd: I april - juni, sådjup 1 cm.
  Odling: Välgödslad mullrik lerjord.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50 cm åt alla håll.
  Räcker till: 100-150 plantor
  Tips: Täck med fiberduk mot kålflugan.

  Art nr: N60303

  Ordinarie pris 9,90 kr

  Specialpris: 4,95 kr

 • Kål, spets, Kalibos

  Kål, spets, Kalibos

  En smakrik och vackert rödfärgad variant av spetskål. Krispiga, välformade huvuden skördas ca 2,5 månader efter sådd. Mycket god i sallader eller lätt förvälld i klyftor. Trivs i lerhaltig, mullrik och väldränerad jord. Vattna vid torka. Frosttålig på hösten.

  Direktsådd: Kan direktsås (min jordtemp +5°C), förodling rekommenderas.

  Förodling: Så glest på fuktad såjord, 22°C, 4-6 v innan utplantering Täck tunt med jord. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är 3-5 cm, plantera om 1/ kruka. Avhärda innan utplantering.

  Plantavst cm: 30-40

  Radavst cm: 60-70

  Så-sätt: Förodling / direkt

  Växtläge: Sol

  Artikelnr: 90544

  Sortnamn: Kalibos

  Namn Latin: Brassica oleracea

  Art nr: N60309

   


  22,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 604

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning