Nelson

 

Här kan du välja bland hela Lord Nelsons sortiment av fröer och lökar. Nelson garden kommer från Tingsryd i Småland och är Nordens största leverantör av frö och lök. I Nelsons sortiment finns över 700 olika fröer och massor av vårlökar och höstlökar. Nelsons fröer finns alltid i lager och leveranstiden är bara ett par dagar. Nelsons vårlök kan beställas från slutet av februari till början av maj, och Nelsons höstlök kan beställas från slutet av augusti till och med oktober. Välkommen att hitta dina favoriter bland Nelson Gardens alla fröer och lökar.

Artiklar 1 till 9 av totalt 664

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Rödbeta, Egyptische Platronde

  Rödbeta, Egyptische Platronde

  Välkänd rödbeta med den traditionella, plattrunda formen. Mörkröd till färgen. Lämplig för inläggning som hel eller att äta färsk. De unga bladen kan användas på samma sätt som mangold. Så inte för tidigt! Plantorna kan gå i blom om de utsätts för vårfrost. De ger då ingen skörd. Trivs i näringsrik, mullrik och fuktighetshållande jord. Gallra tidigt. Luckra jorden runt plantorna. Gödsla med kaliumrika gödselmedel.

  Odlingsråd: Vattna såraden före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Blötlägg gärna fröna några timmar före sådd så gror de snabbare.

  Frö till: 5-7 meter

  Såtid: Maj-Juni

  Skörd: Aug-Okt

  latinskt namn: Beta vulgaris L. ( Rödbeta-gr. )

  Art nr: N60665

  9,90 kr
 • Böna, bondböna, Red Epicure

  Böna, bondböna, Red Epicure

  Denna sort av bondböna får baljor, som innehåller stora, vackert röda bönor. Bönorna är rika på protein och används som kokt grönsak eller till soppa. Bönorna äts färska (kokta) så fort de är utvecklade eller så låter man dem hänga kvar tills de mognar och blir torra och kan då sparas över vintern. Trivs bäst i en något lerhaltig, mullrik och väldränerad jord. Vattna regelbundet. När plantorna är ca 1 dm höga, kupas de. Kan behöva t ex stödlinor i ett blåsigt läge.

  Förodling rekommenderas i mellersta och norra delarna av landet.

  Direktsådd i södra Sverige. Så tidigt, så snart jorden går att bruka och jordtemperaturen är över +5°. Vattna i fåran före sådd. Håll sådden fuktig. Blötlägg fröna över natten så gror de säkrare.

  Innehåller frö till: 14-16 plantor
  Höjd: 60-90 cm
  Latinskt namn: Vicia faba
  Art nr: N90140

  34,90 kr
 • Libbsticka

  Libbsticka

  Traditionell, stor och praktfull kryddväxt som förr planterades vid husknuten för att hålla ormar borta. De anissmakande bladen, stjälkarna och fröna används färska eller torkade i soppor, såser, till buljong och kötträtter. Mycket lättodlad och härdig, en planta ger stor skörd. Blommar på sensommaren med gula blommor. Kan direktsås men bör helst förkultiveras, eftersom groningen tar lång tid och är ojämn.

  Förodling: Så glest, 1 cm djupt och sätt sedan 1 planta per stor kruka med gödslad jord. Ställ ljust.
  Sådd: I april för utplantering efter sista frost
  Odling: Växer på alla jordar, gärna lerjord även i skuggigare lägen.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50-70 cm åt alla håll
  Hög/Låg: H
  Räcker till: 30 plantor
  Höjd: 150-200 cm

  Art nr: N61416
  22,90 kr
 • Blomsterböna, Hestia

  Blomsterböna, Hestia

  En låg sort av rosenböna med vackert tvåfärgade blommor. Fin som prydnad i t ex kruka på balkong/altan, men även utmärkt att använda som kokt grönsak precis som skärbönor. Skörda baljorna slanka. Trivs i väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord samt i skyddat läge. Vattna rikligt.

   

  22,90 kr
 • Gurka, asie, Langelands Kämpe

  Gurka, asie, Langelands Kämpe

  En äldre sort av asiegurka, som också kallas jättegurka. Gurkan skördas fullt utvecklad. Den är då ca 30-35 cm lång och ca 10 cm i diameter med mörkgrönt, något knottrigt skal och med litet kärnhus. Plocka kontinuerligt för fortsatt fruktsättning. Utmärkt till syltning och god att använda i sallader m m. Trivs bäst i väldränerad, näringsrik och fuktighetshållande jord och i ett mycket skyddat läge på friland. Vattna regelbundet.

  Förodlas 3-4 veckor före utplantering. Så ett frö per kruka och håll sedan jorden fuktig. Placera sådden varmt för att gro (ca 25° C). När fröerna grott - placera ljust och i rumstemperatur.

  Kan även direktsås i södra delen av landet. Så ej förrän jordtemperaturen är över 15° C. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna med fiberduk fram till blomning.

  Räcker till: 35-40 plantor

  Latinskt namn: Cucumis sativus

  22,90 kr
 • Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Välkänd sort (förbättrad London torg) med trubbiga, något koniska rötter ca 15 cm långa. God att äta direkt men går att vinterlagra. Så i slutet av maj, för att få sen skörd avsedd för lagring. Täck med fiberduk för att undvika morotsflugan.

  Förodling: det tar 2-4 veckor, sådjup 1 cm."
  Sådd: "Tidigt när jorden går att bruka - juni. Lång groningstid
  Odling: S
  Fröavstånd: Växer bäst på lucker mull - sandrik jord. Rensa ogräs ofta när plantan är liten. Den kvävs lätt.
  Räcker till: 12 m

  Art nr: N60492

  17,90 kr
 • Zinnia, Sunbow Purple

  Zinnia, Sunbow Purple

  Trevlig sommarblomma med lång blomningstid. Den har styv, upprätt stjälk med en eller flera välformade fyllda blommor i toppen. Skär man av kvistar, grenar sig plantan och kommer med nya blomskott. Färgstarkt inslag i rabatter och krukor, dessutom en fin och mycket hållbar snittblomma. Sorten är låg, 40 cm, och har violetta blommor.

  22,90 kr
 • Verbena, trädgård, Ideal Florist

  Verbena, trädgård, Ideal Florist

  En låg, 25 cm och blomsterrik utplanteringsväxt. Blommorna är små, i klara färger och samlade till stora blomställningar ovan bladverket. Blandningen ger röda, rosa, vita och purpurblå intensiva nyanser. Färgen lyser verkligen och är ett vackert inslag i rabatt, balkonglåda och stora krukor.

  22,90 kr
 • Vallmo, sibirisk, blandade färger

  Vallmo, sibirisk, blandade färger

  Flerårig, späd vallmo i lysande gula, orange och röda nyanser. Den blir omkring 30 cm hög och är en intensiv färgklick i trädgården under lång tid. Mycket vacker tillsammans med blåklint, kinesisk riddarsporre och andra starkt blåblommiga växter. Den kan sprida sig något och bör få ett eget litet hörn av rabatten. Sås i grupp för bästa effekt.

  22,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 664

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning