Nelson

 

Här kan du välja bland hela Lord Nelsons sortiment av fröer och lökar. Nelson garden kommer från Tingsryd i Småland och är Nordens största leverantör av frö och lök. I Nelsons sortiment finns över 700 olika fröer och massor av vårlökar och höstlökar. Nelsons fröer finns alltid i lager och leveranstiden är bara ett par dagar. Nelsons vårlök kan beställas från slutet av februari till början av maj, och Nelsons höstlök kan beställas från slutet av augusti till och med oktober. Välkommen att hitta dina favoriter bland Nelson Gardens alla fröer och lökar.

Artiklar 1 till 9 av totalt 642

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Sandsenap

  Sandsenap

  Sandsenap påminner i smaken om senapskål (även kallad rucola el. roquette), men har kraftfullare och kryddigare smak. Används t ex i blandad sallad och som ingrediens i olika rätter. Odlas på friland eller i kruka på t ex balkong. Kan odlas i kruka inomhus året runt. Inomhus får bladen en mildare smak. Upprepad sådd, ger tillgång till fräscha blad under lång tid. Skörda när bladen är ca 7 cm långa. Trivs bäst i en mullhaltig, fuktighetshållande och väldränerad jord. Vattna regelbundet. Täckning med fiberduk hindrar ev angrepp av skadeinsekter.

  Odlingsråd: Tidigt, så snart jorden går att bruka-aug. Undvik sådd runt midsommar. Vattna i såfåran innan sådd. Hålla sådden fuktig.

  22,90 kr
 • Kål, savoy, Aubervilliers

  Kål, savoy, Aubervilliers

  En fin sort för höstskörd. Ger stora, plattrunda huvuden med mörkt blågrön färg. Tyvärr inte vinterhärdig men kan stå kvar några frostnätter. God och användbar kålsort, lämplig i sallader och även som dekoration. Kort förkultivering rekommenderas men kan direktsås.

  Förodling: Förodlas I mars - april för utplantering. Så glest. Sätt 1 planta / kruka med gödslad jord efter uppkomst. Ställ ljust och svalt.
  Sådd: I april - juni, sådjup 1 cm.
  Odling: Välgödslad mullrik lerjord.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50 cm åt alla håll.
  Räcker till: 100-150 plantor
  Tips: Täck med fiberduk mot kålflugan.

  Art nr: N60303
  9,90 kr
 • Fröer till Brytböna Ferrari

  Böna, bryt, Ferrari

  En extra fin variant av brytböna. Ger en stor skörd och kan direktsås i södra Sverige. Annars förodlas dessa fröer inomhus i 2-3 veckor innan utplantering.

  22,90 kr
 • Broccoli, Premium Crop F1

  Broccoli, Premium Crop F1

  Broccoli 'Premium Crop' F1

  En mycket fin och pålitlig sort, som ger stora kupolformade huvuden med relativt kort huvudstjälk. Senare på säsongen kan även en del små sidoskott skördas. Trivs bäst i en ngt lerhaltig, mullrik och väldränerad jord, men även lättare jordar går bra. Vattna vid torka.

  Odlingsråd: Kan direktsås när jordtemp är minst +5°C, men förodling rekommenderas. 4-6 v innan utplantering. Så glest på fuktad såjord. Täck tunt m jord. Håll fuktigt. Ställ varmt för groning (+22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Avhärda plantorna innan utplantering. Tål då någon frost.

  Frö till: Ca 60

  Såtid: April-Juni

  Skörd: Aug-Okt

  Latinskt namn: Brassica oleracea L. ( Broccoli-gr. )

  Art nr: N60050

  34,90 kr
 • Böna, Bond-, Threefold White

  Böna, Bond-, Threefold White

  Traditionell och lättodlad böna. Baljorna är stora och innehåller platta bönor. Bönorna äts färska (kokta) så fort de är utvecklade eller så låter man dem mogna och torka på plantan, de kan då sparas över vintern.

  22,90 kr
 • Libbsticka

  Libbsticka

  Traditionell, stor och praktfull kryddväxt som förr planterades vid husknuten för att hålla ormar borta. De anissmakande bladen, stjälkarna och fröna används färska eller torkade i soppor, såser, till buljong och kötträtter. Mycket lättodlad och härdig, en planta ger stor skörd. Blommar på sensommaren med gula blommor. Kan direktsås men bör helst förkultiveras, eftersom groningen tar lång tid och är ojämn.

  Förodling: Så glest, 1 cm djupt och sätt sedan 1 planta per stor kruka med gödslad jord. Ställ ljust.
  Sådd: I april för utplantering efter sista frost
  Odling: Växer på alla jordar, gärna lerjord även i skuggigare lägen.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50-70 cm åt alla håll
  Hög/Låg: H
  Räcker till: 30 plantor
  Höjd: 150-200 cm

  Art nr: N61416
  22,90 kr
 • Blomsterböna, Hestia

  Blomsterböna, Hestia

  En låg sort av rosenböna med vackert tvåfärgade blommor. Fin som prydnad i t ex kruka på balkong/altan, men även utmärkt att använda som kokt grönsak precis som skärbönor. Skörda baljorna slanka. Trivs i väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord samt i skyddat läge. Vattna rikligt.

   

  22,90 kr
 • Gurka, asie, Langelands Kämpe

  Gurka, asie, Langelands Kämpe

  En äldre sort av asiegurka, som också kallas jättegurka. Gurkan skördas fullt utvecklad. Den är då ca 30-35 cm lång och ca 10 cm i diameter med mörkgrönt, något knottrigt skal och med litet kärnhus. Plocka kontinuerligt för fortsatt fruktsättning. Utmärkt till syltning och god att använda i sallader m m. Trivs bäst i väldränerad, näringsrik och fuktighetshållande jord och i ett mycket skyddat läge på friland. Vattna regelbundet.

  Förodlas 3-4 veckor före utplantering. Så ett frö per kruka och håll sedan jorden fuktig. Placera sådden varmt för att gro (ca 25° C). När fröerna grott - placera ljust och i rumstemperatur.

  Kan även direktsås i södra delen av landet. Så ej förrän jordtemperaturen är över 15° C. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna med fiberduk fram till blomning.

  Räcker till: 35-40 plantor

  Latinskt namn: Cucumis sativus

  22,90 kr
 • Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Morot, höst/vinter, Chant. Red Cored 3

  Välkänd sort (förbättrad London torg) med trubbiga, något koniska rötter ca 15 cm långa. God att äta direkt men går att vinterlagra. Så i slutet av maj, för att få sen skörd avsedd för lagring. Täck med fiberduk för att undvika morotsflugan.

  Förodling: det tar 2-4 veckor, sådjup 1 cm."
  Sådd: "Tidigt när jorden går att bruka - juni. Lång groningstid
  Odling: S
  Fröavstånd: Växer bäst på lucker mull - sandrik jord. Rensa ogräs ofta när plantan är liten. Den kvävs lätt.
  Räcker till: 12 m

  Art nr: N60492

  17,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 642

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning