Krokus

5 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Grekisk krokus, Tricolor

  Grekisk krokus, Tricolor

  Blommar med blålila-vit-gula blommor. Höjd 7 cm. Blommar i mars-april. Lökstorlek 5/+. En fp innehåller 15 lökar.

  Ivriga vårblommor som knappt har tid att invänta barmarken utan skjuter upp sina blommor genom snön. Visst är det dessa, de allra första vårblommorna, vi så förväntansfullt kikar efter för att få säga - nu är våren här!

  Släktet Crokus tillhör familjen svardsliljeväxter och det finns ett drygt 80-tal arter. De flesta växer vilt i ett bälte från Portugal till Centralasien. Som vårens budbärare återkommer de ofta år efter år.

  Knölarna rotar sig dåligt i kall jord så plantera inte för sent. De trivs i full sol och väldränerad, mullrik jord som gärna får torka upp under sommaren. De flesta kan odlas i större delen av landet och förutom i rabatten är den vacker planterad i oregelbundna grupper i glest gräs.

  Ordinarie pris 40,00 kr

  Specialpris: 20,00 kr

 • Flower record

  Flower record

  Blommar med blå/lila blommor. Höjd 10 cm. Blommar i mars-april. Lökstorlek 9/10. En fp innehåller 10 lökar. Den är vädertålig och blommar såväl i sol som halvskugga

  Ordinarie pris 40,00 kr

  Specialpris: 20,00 kr

 • Bägarkrokus - Orange Monarch

  Bägarkrokus - Orange Monarch

  En strålande vacker syn tidigt på våren, med sin orange färg och brun/svart randiga utsida har den samma fantastiska färgkombination som Monarkfjärilen. Orange Monarch passar fint i rabatten, i kanten av buskar och häckar eller i stenpartier där vårsolen lyser. De kan se bräckliga ut, men de motstår de värsta väder.

  Ordinarie pris 69,00 kr

  Specialpris: 34,50 kr

 • Krokus, Blandade - EKO

  Krokus, Blandade - EKO

  En härlig blandning med gula, vita och blå blommor. Höjd 10 cm som blommar i mars-april. Passar fint förutom i rabatten, i kanten av buskar och häckar och framför träd där vårsolen lyser. 

  Ordinarie pris 69,00 kr

  Specialpris: 34,50 kr

 • Fransk krokus - Picturatus

  Fransk krokus - Picturatus

  En gnistrande vit krokus som verkligen skimrar i vårsolen. Det latinska namnet antyder att den är bemålad (picturatus) med smala ränder (versicolor), i det här fallet i olika mörklila nyanser. En liten pärla från sydöstra Frankrikes höjder.

  Ordinarie pris 69,00 kr

  Specialpris: 34,50 kr

5 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning