M-N

Artiklar 19 till 27 av totalt 68

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • 6662-runåbergs-fröer-mangold-blandade-färger

  Mangold, Five Colours EKO

  Här får du en färgsprakande blandning av olika mangosorter som ger vitta,gula, rosa och röda plantor! Bladen går från ljust grönt till mörk purpur.

  36,90 kr
 • Mangold, grön, Zilver 2

  Mangold, grön, Zilver 2

  Bladen används på samma sätt som spenat och stjälkarna likt sparris. Gallringsskörda efter hand och sedan blad för blad (yttersta) eller skär av hela plantan 2-3cm från marken. Nya blad växer upp som kan skördas hela hösten. Odlas ofta som 1-årig, men är en 2-årig växt, som täckt övervintrar i en stor del av landet. Kan då ge tidig skörd innan plantan går i blom år 2. Trivs i en mullhaltig, näringsrik och väldränerad jord.

   

  17,90 kr
 • Mangold, gul, Bright Yellow

  Mangold, gul, Bright Yellow

  En fin gul sort med vackra gula bladstjälkar. Mangold introducerades i Norden redan under 1400-talet. Bladen används på samma sätt som spenat och stjälkarna likadant som sparris. Gallringsskörda efter hand och sedan blad för blad (yttersta) eller genom att skära av hela plantan 2-3 cm från marken.

  Sådd: När jorden blivit något uppvärmd - juli. Alltför tidig sådd kan ge plantor som går i blom. Vattna i såfåran före sådd. Fåll sådden fuktig tills fröna grott. Sådjup 1 cm.
  Odling: Trivs bäst i en mullhaltig, näringsrik och väldränerad jord.
  Fröavstånd: 12 cm. Radavstånd 40 cm.
  Räcker till: 5-6 m
  Höjd: 40 cm

  Art nr: N60418

  22,90 kr
 • Mangold, röd - Rhubarb Chard

  Mangold, röd - Rhubarb Chard

  Dekorativ grönsak med färgstarkt bladverk att odla både som grönsak och som samplanteringsväxt i rabatten. De späda bladen kan ätas färska och de större bladen tillredas som spena

  23,90 kr
 • Mangold, röd Rubin

  Mangold, röd Rubin

  NYHET 2015 Färgstarka bladgrönsaker som Mangold är så fina att de passar för odling som dekoration i trädgården. Kan även odlas i stor kruka! Mangold är nyttigt. 

  23,90 kr
 • Mangold, röd, Rubard Chard

  Mangold, röd, Rubard Chard

  Mangold är nära släkt med rödbetor men är en bladgrönsak. De saftiga gröna bladen används som spenat, de kraftiga stjälkarna anrättas som sparris. Kraftigväxande, frosttålig och tvåårig är den en rikgivande prydnad i grönsakslandet. Denna sort har lysande röda bladstjälkar.

  Förodling: Kan odlas och sättas ut som små plantor. Odla i drivbänk eller hobbyväxthus, sådd i april- maj.
  Sådd: Direktsås i april-juni. 1 cm djupt.
  Odling: Näringsrik jord. Vattna vid torka.
  Fröavstånd: 10-20 cm, radavstånd 40 cm.
  Räcker till: 5-8 m
  Tips: Tvåårig växt som vanligen övervintrar. Ger skörd både sent på hösten och mycket tidigt nästa vår. Skydda den mot harar och kaniner.

  Art nr: N60414

  22,90 kr
 • 3360-runåbergs-fröer-melon-charentais

  Melon, Charentais EKO

  En gammal klassisk melon som ursprungligen kommer från Frankrike. Den får grågröna meloner som har en slät yta och orange, saftigt kött.

  36,90 kr
 • Melon, vatten Sugar Baby

  Melon, vatten Sugar Baby

  Denna vattenmelon heter Sugar Baby och odlas bäst i växthus men det går också bra på soliga och skyddade platser ute. Den får gröna frukter (vattenmeloner) med välsmakande rött fruktkött.

  17,90 kr
 • Melon, vatten, Sugar Baby

  Melon, vatten, Sugar Baby

  En läcker, mycket tidig vattenmelonsort som ger rött kött och grönt skal. Frukten blir omkring 2-3 kg tung. Nära släkt med vanlig melon men med flikigare och mindre bladverk.

  Förodling: Förodlas 4-6 veckor före utsättning i växthus eller bänk, odla ljust vid normal temperatur.
  Sådd: 1 frö / kruka, 1 cm djupt, ställ varmt för groning, 22-25º C.
  Odling: Odla uppbunden som gurka eller liggande på marken i bänk med 60 cm avstånd. Befrukta honblommorna ( de är lite uppsvällda ) med pollen från hanblommor med en liten pensel. Låt 3-4 fruktämnen / planta växa, ta bort resten. Rikligt med vatten och näring.
  Fröavstånd: 60 cm
  Räcker till: 12 plantor

  Art nr: N60437

  22,90 kr

Artiklar 19 till 27 av totalt 68

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning