Q-R

Artiklar 1 till 9 av totalt 72

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Blåklint, eko

  Blåklint, eko

  Odlas som ettårig eller tvåårig. Fin på ängar och i buketter. Odling: Direktså utomhus på solig växtplats i april-maj. Så grunt i rader eller rundlar. Gror efter 5-15 dagar.

  17,90 kr
 • Rävsvans

  Rävsvans

  Rävsvans är en dekorativ utplanteringsväxt med små vinröda blommor som sitter samlade i långa hängande svansliknande blomställningar. Plantan har ett buskigt växtsätt och är ett originellt inslag i blomsterrabatten, stor kruka eller som en låg tillfällig häck. Dekorativ som snittblomma och eternell. Trivs bäst i en näringsrik och väldränerad jord. Plantan kan behöva stöd.

  Odlingsråd: Så glest och grunt i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck m plast. Ställ krukan i rumstemp. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare . Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

  Höjd: 80 cm

  Frö till: 50 plantor

  Såtid: Mars-April

  Blomning: Juni-Sept

  Latinskt namn: Amaranthus caudatus L.

   

  22,90 kr
 • Reseda

  Reseda

  Gammaldags, välkänd växt som bör få en plats i alla trädgårdar. Den doftar underbart under ljumma sommarkvällar. Bör sås i närheten av uteplats, gångväg eller trappa, så att man verkligen får känna den fina doften när man passerar. Lättodlad växt, omkring 30 cm hög, som förutom doften är rätt oansenlig.

  Sådd: I maj, sådjup 1 cm.
  Odling: Anspråkslös växt som klarar torka rätt bra bara den får vatten under groningen.
  Fröavstånd: Ganska tätt, plantavstånd 10 cm. Så gärna i små fläckar på många ställen i trädgården.
  Räcker till: 6 m
  Höjd: 30 cm
  Tips: Fin i buketter för sin goda dofts skull. Lockar till sig bin och insekter, vilket ger trivsamt liv och rörelse i trädgården.

  9,90 kr
 • Riddarsporre, Prakt, mix

  Riddarsporre, Prakt, mix

  En stor och ståtlig perenn som passar bäst i bakgrunden av rabatten, eftersom den blir så stor. Klipp ner plantorna efter blomning och vintertäck gärna med granris eller löv.

  Så direkt på växtplatsen eller i förberedd såbädd för senare utplantering. Täck med ett tunt lager jord. Plantorna behöver stöd i form av tonkinkäpp eller liknande.

  Flerårig

  Blommar: Juni - Augusti

  Höjd: 150-200 cm

  Räcker till: 30-40 plantor

  Latinskt namn: Delphinium

  23,90 kr
 • Riddarsporre, Prakt-, Blue Donna

  Riddarsporre, Prakt-, Blue Donna

  Praktriddarsporre med gammaldags charm som blommar med djupt blå, halvfyllda blommor. Bör stödjas el. odlas mot en vägg. Vacker som solitär och tillsammans andra växter. Trivs i mullrik trädgårdsjord, vattna vid torka. Växten är giftig.

  39,90 kr
 • Riddarsporre, Sommar, mix

  Riddarsporre, Sommar, mix

  En ettårig dubbel riddarsporre för rabatt och snitt som även kan torkas. Långa blomspiror i flera färger. Fina fyllda blommor med lång hållbarhet som snittblomma.

  Så tunt direkt på växtplatsen i rader eller små grupper. Mylla fröet ytligt. Gror långsamt, 18-20 dagar. En fiberduk påskyndar plantutvecklingen. Plantorna kan ibland behöva stöd. Vid torkning hänges de plockade stjälkarna upp och ned på en torr, mörk och varm plats.

  Ettårig

  Blommar: Juli - September

  Höjd: 80 cm

  Räcker till: 3-5 meter

  Latinskt namn: Consolida orientalis

  17,90 kr
 • Riddarsporre, The Pinks

  Riddarsporre, The Pinks

  Ljuvlig färgmix av rosa nyanser, från ljusaste pastell till rosarött. Vackert inslag i rabatten och ypperlig som snitt. Går utmärkt att torka. Vid torkning hänges de plockade stjälkarna upp och ned på en torr, mörk och varm plats.

  6,90 kr
 • Riddarsporre, Trädgårds, Blue Bird, klarblå

  Riddarsporre, Trädgårds, Blue Bird, klarblå

  Praktfull, storvuxen och rikblommande flerårig växt. En lättodlad växt med gammaldags charm som pryder rabatten. Bör stödjas eller odlas mot en vägg, då plantorna kan bli 1,8 m höga. Vacker som solitär, i rabatter och gärna tillsammans med klängrosor.

  Förodling: Bör bredsås i låda inomhus, 20º C varmt under groningen. Plantera om 1 planta/kruka med gödslad jord. Utplantering i juli. Vid höstsådd, övervintring i kruka, i bänk eller skyddat läge för utplantering kommande vår.
  Sådd: På våren eller hösten. Sådjup _ cm.
  Odling: Välgödslad mullrik trädgårdsjord.
  Fröavstånd: Plantavstånd 50 cm.
  Räcker till: 4 m
  Höjd: 180 cm

  Ordinarie pris 34,90 kr

  Specialpris: 24,40 kr

 • Ringblomma 'Kinglet Yellow'

  Ringblomma 'Kinglet Yellow'

  Vackert gul ringblomma med fylld mitt. Några blommor kan bli ofyllda. Underbar att använda i buketter. Fin att odla i rabatt och grönsaksland. Frösår sig gärna om blommorna får vissna och fröna får sitta kvar.

  34,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 72

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning