Q-R

Artiklar 1 till 9 av totalt 75

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Blåklint, eko

  Blåklint, eko

  Odlas som ettårig eller tvåårig. Fin på ängar och i buketter. Odling: Direktså utomhus på solig växtplats i april-maj. Så grunt i rader eller rundlar. Gror efter 5-15 dagar.

  17,90 kr
 • Rabattblomma, låga

  Rabattblomma, låga

  En blandning av låga sommarblommor. Utmärkt till kant, stenparti eller rabatt. Ger blomning under en lång period.

  23,90 kr
 • Rävsvans

  Rävsvans

  Rävsvans är en dekorativ utplanteringsväxt med små vinröda blommor som sitter samlade i långa hängande svansliknande blomställningar. Plantan har ett buskigt växtsätt och är ett originellt inslag i blomsterrabatten, stor kruka eller som en låg tillfällig häck. Dekorativ som snittblomma och eternell. Trivs bäst i en näringsrik och väldränerad jord. Plantan kan behöva stöd.

  Odlingsråd: Så glest och grunt i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck m plast. Ställ krukan i rumstemp. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare . Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

  Höjd: 80 cm

  Frö till: 50 plantor

  Såtid: Mars-April

  Blomning: Juni-Sept

  Latinskt namn: Amaranthus caudatus L.

   

  22,90 kr
 • Reseda

  Reseda

  Gammaldags, välkänd växt som bör få en plats i alla trädgårdar. Den doftar underbart under ljumma sommarkvällar. Bör sås i närheten av uteplats, gångväg eller trappa, så att man verkligen får känna den fina doften när man passerar. Lättodlad växt, omkring 30 cm hög, som förutom doften är rätt oansenlig.

  Sådd: I maj, sådjup 1 cm.
  Odling: Anspråkslös växt som klarar torka rätt bra bara den får vatten under groningen.
  Fröavstånd: Ganska tätt, plantavstånd 10 cm. Så gärna i små fläckar på många ställen i trädgården.
  Räcker till: 6 m
  Höjd: 30 cm
  Tips: Fin i buketter för sin goda dofts skull. Lockar till sig bin och insekter, vilket ger trivsamt liv och rörelse i trädgården.

  9,90 kr
 • 112945-fröer-från-suttons-seeds

  Riddarsporre, Delight Mix

  Tall and shapely! A popular variety producing tall spires of shapely double flowers, in a range of shade. A traditional 'cottage garden' favourite. Very attractive to bees. 

  15,00 kr
 • Riddarsporre, Prakt, mix

  Riddarsporre, Prakt, mix

  En stor och ståtlig perenn som passar bäst i bakgrunden av rabatten, eftersom den blir så stor. Klipp ner plantorna efter blomning och vintertäck gärna med granris eller löv.

  Så direkt på växtplatsen eller i förberedd såbädd för senare utplantering. Täck med ett tunt lager jord. Plantorna behöver stöd i form av tonkinkäpp eller liknande.

  Flerårig

  Blommar: Juni - Augusti

  Höjd: 150-200 cm

  Räcker till: 30-40 plantor

  Latinskt namn: Delphinium

  23,90 kr
 • Riddarsporre, Prakt-, Blue Donna

  Riddarsporre, Prakt-, Blue Donna

  Praktriddarsporre med gammaldags charm som blommar med djupt blå, halvfyllda blommor. Bör stödjas el. odlas mot en vägg. Vacker som solitär och tillsammans andra växter. Trivs i mullrik trädgårdsjord, vattna vid torka. Växten är giftig.

  39,90 kr
 • Riddarsporre, Romersk, Giant Imperial

  Riddarsporre, Romersk, Giant Imperial

  Romersk riddarsporre som är dekorativ i bukett och rabatt. Kan dessutom torkas och användas som eternell, skörda då när toppen är i knopp. Sorten innehåller vita, rosa och blå toner. Kan ha svårt att gro. Ställ ev. sådden i kylskåp i en vecka så går det bättre eller så i sept-okt direkt på växtplatsen. Trivs i välgödslad, mullrik jord. Växten är giftig.


  Artikelnr: 94856

  17,90 kr
 • Riddarsporre, Sommar, mix

  Riddarsporre, Sommar, mix

  En ettårig dubbel riddarsporre för rabatt och snitt som även kan torkas. Långa blomspiror i flera färger. Fina fyllda blommor med lång hållbarhet som snittblomma.

  Så tunt direkt på växtplatsen i rader eller små grupper. Mylla fröet ytligt. Gror långsamt, 18-20 dagar. En fiberduk påskyndar plantutvecklingen. Plantorna kan ibland behöva stöd. Vid torkning hänges de plockade stjälkarna upp och ned på en torr, mörk och varm plats.

  Ettårig

  Blommar: Juli - September

  Höjd: 80 cm

  Räcker till: 3-5 meter

  Latinskt namn: Consolida orientalis

  17,90 kr

Artiklar 1 till 9 av totalt 75

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning