Fröer

 Fröer är roligt!

Här hos Frö med posten kan du välja bland ett av Nordens största sortiment av fröer. Du väljer själv hur du vill visa fröerna och hur många fröer du vill visa per sida. Här nedan visas alla fröer som finns i vårt sortiment.

Vill du sortera fröerna först (det finns många olika fröer så blir det mer överskådligt då) kan du göra det till vänster genom att klicka på blomsterfröer, grönsaksfröer eller kryddfröer. Därefter väljer du vilka fröer som skall visas genom att klicka på respektive bokstav till vänster.

Om du vill kan du också klicka på Varumärke till vänster. Då ser du alla fröer sorterade efter leverantör, ex alla fröer från Nelson eller Weibulls.

 

Artiklar 19 till 27 av totalt 1167

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Blåklint, Black Boy

  Blåklint, Black Boy

  Denna sort av blåklint har blommor i läckert mörk purpur. Lättodlad och med ett gracilt vävande växtsätt. Fin med t ex ringblommor i olika färger. Trivs i näringsrik, väldränerad jord, men är anspråkslös. Kan användas som eternell. Kan sås på hösten för blom till midsommar året efter.

  Förodling: Så glest i fuktad såjord. Håll fuktigt. Omplantera till 3-5 plantor/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter sista frost.

  Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

  Artikelnummer: 93362
  Plantavstånd, cm: 15
  Radavstånd, cm: 15
  Höjd, cm: 60-80
  Livstid: 1-årig
  Växtläge: Sol 
  Antal frö: 220
  Räcker till: 4-5. M 

  22,90 kr
 • Brokkrage, German Flag

  Brokkrage, German Flag

  Brokkrage är en lättodlad sommarblomma, som passar fint i rabatten och är en utmärkt snittblomma. Den har en något långsam tillväxt i början men ger vackra buskiga plantor med mörkgröna finflikiga blad.

  22,90 kr
 • Taklök

  Taklök

  Innehåller en blandning av olika taklöksarter. Kan planteras på t ex murar, slänter, stenpartier och torvtak men också i rabatter, krukor, tråg och på stora fat tillsammans med några vackra stenar.

  34,90 kr
 • Basilika, citron

  Basilika, citron

  Citronbasilika med fräscht gröna, spetsiga blad. Ger en kryddig citronsmak i sallader samt olika fisk- och kötträtter. Nyp efterhand bort toppen och använd bladen. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge.

  22,90 kr
 • Basilika, grön

  Basilika, grön

  Ger hög skörd av släta, gröna blad med stark och aromatisk doft. Använd färska blad i tomatsåser, sallader mm. Bladen går att frysa, men förlorar arom. Nyp bort hela toppen och använd bladen.

  22,90 kr
 • Basilika, Kanel-, Cinnamon

  Basilika, Kanel-, Cinnamon

  En härlig basilika med kaneldoftande blad. Ger flest blad om plantan inte tillåts gå i blom, så toppa ofta och använd de goda bladen och späda skotten efterhand. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge.

  22,90 kr
 • Basilika, Småbladig 'Balkon Star'

  Basilika, Småbladig 'Balkon Star'

  Välkänd och välsmakande småbladig basilika. Sorten har ett dekorativt, klotformigt växtsätt, ser ut som ett litet träd. Används som vanlig basilika. Värmekrävande växt som är lämplig att odla i kruka och i soligt och varmt läge

  22,90 kr
 • Basilika, thailändsk  Siam Queen

  Basilika, thailändsk Siam Queen

  En vacker och väldoftande basilika, både prydnadsväxt och kryddväxt. De avlånga bladen har en något lätt ton av purpur i det gröna. Blomställningen är purpurfärgad. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge. Kan även sås i omgångar och odlas inomhus året runt, men behöver då extrabelysning under den mörka årstiden. Trivs i näringsrik, väldränerad jord. Ge näring regelbundet.

  22,90 kr
 • Citronmeliss

  Citronmeliss

  En tålig och lättodlad, dekorativ kryddväxt med vackert grönt bladverk och rosalila blomspiror. Man använder de färska, citrondoftande, aromatiska bladen i sallader, såser, fiskrätter, till vinäger och te mm. Kan både direktsås och förkultiveras. Lockar till sig bin och är vacker även i perenna rabatten.

  Förodling: Sås i mars - april för utplantering efter frost. Sätt 1 planta/kruka med gödslad jord, när de är stora nog att hantera. Ställ ljust, vattna och gödsla.
  Sådd: I maj, fröna täcks lätt.
  Odling: Trivs på de flesta jordar såväl torra som fuktiga.
  Fröavstånd: 25-30 cm åt alla håll.
  Räcker till: 75 plantor
  Tips: Se upp, småplantor är frostkänsliga.

  Art nr: N61292

  22,90 kr

Artiklar 19 till 27 av totalt 1167

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning