Fröer

 Fröer är roligt!

Här hos Frö med posten kan du välja bland ett av Nordens största sortiment av fröer. Du väljer själv hur du vill visa fröerna och hur många fröer du vill visa per sida. Här nedan visas alla fröer som finns i vårt sortiment.

Vill du sortera fröerna först (det finns många olika fröer så blir det mer överskådligt då) kan du göra det till vänster genom att klicka på blomsterfröer, grönsaksfröer eller kryddfröer. Därefter väljer du vilka fröer som skall visas genom att klicka på respektive bokstav till vänster.

Om du vill kan du också klicka på Varumärke till vänster. Då ser du alla fröer sorterade efter leverantör, ex alla fröer från Nelson eller Weibulls.

 

Artiklar 19 till 27 av totalt 1082

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Basilika, grön

  Basilika, grön

  Ger hög skörd av släta, gröna blad med stark och aromatisk doft. Använd färska blad i tomatsåser, sallader mm. Bladen går att frysa, men förlorar arom. Nyp bort hela toppen och använd bladen.

  22,90 kr
 • Basilika, Kanel-, Cinnamon

  Basilika, Kanel-, Cinnamon

  En härlig basilika med kaneldoftande blad. Ger flest blad om plantan inte tillåts gå i blom, så toppa ofta och använd de goda bladen och späda skotten efterhand. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge.

  Ordinarie pris 22,90 kr

  Specialpris: 16,00 kr

 • Basilika, Småbladig 'Balkon Star'

  Basilika, Småbladig 'Balkon Star'

  Välkänd och välsmakande småbladig basilika. Sorten har ett dekorativt, klotformigt växtsätt, ser ut som ett litet träd. Används som vanlig basilika. Värmekrävande växt som är lämplig att odla i kruka och i soligt och varmt läge

  22,90 kr
 • Basilika, thailändsk  Siam Queen

  Basilika, thailändsk Siam Queen

  En vacker och väldoftande basilika, både prydnadsväxt och kryddväxt. De avlånga bladen har en något lätt ton av purpur i det gröna. Blomställningen är purpurfärgad. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge. Kan även sås i omgångar och odlas inomhus året runt, men behöver då extrabelysning under den mörka årstiden. Trivs i näringsrik, väldränerad jord. Ge näring regelbundet.

  22,90 kr
 • Citronmeliss

  Citronmeliss

  En tålig och lättodlad, dekorativ kryddväxt med vackert grönt bladverk och rosalila blomspiror. Man använder de färska, citrondoftande, aromatiska bladen i sallader, såser, fiskrätter, till vinäger och te mm. Kan både direktsås och förkultiveras. Lockar till sig bin och är vacker även i perenna rabatten.

  Förodling: Sås i mars - april för utplantering efter frost. Sätt 1 planta/kruka med gödslad jord, när de är stora nog att hantera. Ställ ljust, vattna och gödsla.
  Sådd: I maj, fröna täcks lätt.
  Odling: Trivs på de flesta jordar såväl torra som fuktiga.
  Fröavstånd: 25-30 cm åt alla håll.
  Räcker till: 75 plantor
  Tips: Se upp, småplantor är frostkänsliga.

  Art nr: N61292

  22,90 kr
 • Dill, blad, Bouquet

  Dill, blad, Bouquet

  Välkänd och populär mycket svensk kryddväxt. Sorten har särskilt aromatiska och doftande, mörkgröna, finflikiga blad. Går i blom betydligt senare än krondill, men upprepa ändå sådden för att alltid ha riklig tillgång på späda, gröna blad.

  Sådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka, men gror bäst när jorden är varm i maj - juni.
  Odling: Trivs bäst på lucker mullrik jord, men kan odlas på de flesta jordar. Vattna rikligt.
  Fröavstånd: Tätt, radavstånd 30-40 cm.
  Räcker till: 8-9 m
  Tips: Odla inte dill på samma plats i landet varje gång, utan flytta runt den, så minskar risken för sjukdomar.

  Art nr: N61300

  22,90 kr
 • Dill, blad, Gold Crown, KRAV

  Dill, blad, Gold Crown, KRAV

  Välkänd och populär mycket svensk kryddväxt. Sorten Kryddväxt. Sorten har aromatiska och doftande, mörkgröna, finflikiga blad. Går i blom senare än vanlig dill, men upprepa ändå sådden med några veckors mellanrum, för att alltid ha riklig tillgång på späda dillkvistar.

   

  Sådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka, men gror bäst när jorden är varm i maj - juni. Kan även sås i slutet av sept-okt.
  Odling: Trivs bäst på lucker mullrik jord, men kan odlas på de flesta jordar. Vattna rikligt.
  Fröavstånd: Tätt, radavstånd 30-40 cm.
  Räcker till: 4-5 m
  Höjd: 100 cm
  Tips: Odla inte dill på samma plats i landet varje gång, utan flytta runt den, så minskar risken för sjukdomar.

   

  Dessa fröer är KRAV godkända!

  Art nr: N90290

  22,90 kr
 • Dill, kron  SÅBAND

  Dill, kron SÅBAND

  Välkänd och lättodlad, mycket svensk kryddväxt. Sorten lämpas sig för både krondill och skörd som bladdill. Önskas krondill till kräftor och gurkinläggningar i augusti, bör sådd ske senast i maj månad. Upprepa sådden med några veckors mellanrum, för att alltid ha rikligt med späd bladdill att skörda. Såband.

  Sådd: Riv av en lång remsa av såbandet och lägg i fåran. Vattna noga innan såbandet täcks med 1/2 cm jord. Se till att inga ändar sticker upp, fåglarna kan annars dra upp banden. Håll sådden fuktig.
  Odling: Trivs bäst på lucker mullrik jord, men kan odlas på de flesta jordar. Vattna rikligt.
  Fröavstånd: 30-40 cm
  Räcker till: 6 m
  Höjd: 100 cm

  Art nr: N90284

  34,90 kr
 • Dill, kron, Como

  Dill, kron, Como

  Dill är en välkänd, populär och mycket Svensk kryddväxt. Lämpar sig till både krondill och att skörda som bladdill. Gallringsskörda och plocka blad efter hand, ca 1 månad efter uppkomst. Upprepa sådden med några veckors mellanrum för att ha lång tillgång till fräsch bladdill. Går utmärkt att frysa. Vill du ha krondill till kräftor och gurkinläggning, bör sådd ske senast i maj. Krondill (plantavstånd 15-20 cm) skördas vid blomningens slut. Trivs bäst i en näringsrik, lucker, fuktighetshållande och väldränerad jord. Byt växtplats varje år. Vattna vid torka.

  Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka–början av aug. Vattna i såfåran före sådd. Groningstid 2–4 v. Viktigt att hålla sådden fuktig.

  Sortnamn: Como

  Namn Latin: Anethum graveolens L.

  Plantavst cm: 1

  Radavst cm: 30-50

  Så-sätt: Direktsådd

  Höjd cm: 100

  Växtläge: Sol

  Art nr: N61310

  9,90 kr

Artiklar 19 till 27 av totalt 1082

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning