Att odla potatis är enkelt och dessutom får du en rik utdelning! Vilken sorts potatis du väljer att odla beror
såklart på vad du sedan tänkt göra med din potatis. De blåaktiga och röda potatissorterna anses innehålla
mycket antioxidanter.

Varför inte göra lite roliga potatischips eller potatisklyftor med lite blandade färger! Enkelt, nyttigt och färgglatt!

Gaiane - Nyhet

Gaiane är en ny blåköttig tidig potatissort. Vid tillagning behåller potatisen sin karaktäristiska blåa köttfärg.
Även Gaiane är närbesläktad med Blå Kongo. Rundovala knölar. De blåaktiga och röda potatissorterna
anses innehålla mycket antioxidanter.

Zoe - Nyhet

En ny tidig och spännande sort med både rödaktigt skal och köttfärg. Den rödaktiga köttfärgen behålls efter tillagning.
Rundovala knölar. Närbesläktad med den mycket populära gourmetpotatissorten Cherie och blåköttiga gamla
svenska sorten Blå Kongo.

King Edward

En gammal sort som idag är en av de mest använda matpotatissorterna i Sverige med mycket god smak.
King Edward har ofta problem med starkt sönderfall i för hårt kok. King Edward passar bra till kokning,
bakpotatis och till potatismos. Bör odlas med en måttlig kvävegiva.
 

Amadine

Fransk Gourmétpotatis. Amandine har fått smakomdömet: "Excellent". Skalet är mycket tunt. Amandine har en avlång,
jämn och lätt spetsig mandelform. Den är en förstklassig följeslagare till många rätter och uppskattas av
ledande stjärnkockar.
Den innehåller mycket fibrer, nästan inget fett och bara 75 – 80 kcal per 100 gram.
Vid tillagning i mikro bildas ingen akrylamid.

AmadineZoeGaianeKing edward