Vitaminer från naturen!

Groddar och skott är något som blivit mer och mer vanligt att se i butikernas grönsaksdiskar.
Samtidigt som närodlat bli allt viktigare för många, så varför inte närodla själv hemma?

 

Groddbox

Primo Vitamino, Groddbox

Med hjälp av groddboxen är det enkelt att grodda olika sorters fröer.
I serien PrimoVitamino finns t.ex.
alfalfa, krasse, mungbönor och bockhornsklöver vilka alla passar utmärkt att grodda.
Då fröna gror bildas mängder av nyttiga vitaminer och mineraler.
Grodda på varm plats, 20 - 25 °C. Groddarna är, beroende av sort, klara efter 5 - 10 dagar.

För bästa resultat bör man följa påsens instruktioner.
Det allra viktigaste är att inte glömma av att vattna, vattna hellre en gång för
mycket än en gång för lite.

Det bästa är att groddboxen går att återanvända! Även om man då behöver köpa till nya fröer. 

 



Primo-Vitamino-LinsMix

Primo Vitamino, Lins Mix, Organic

En spännande mix av vitaminrika linsgroddar: röda, gröna, bruna och svarta. Tillför en extra smakupplevelse till sallader och spännande maträtter, t ex vegetariska. Mixens kombination garanterar en förhöjd smakupplevelse och är dessutom en fröjd för ögat. Grodda på varm plats, 20 - 25 °C. Groddarna är färdiga efter 7 - 10 dagar. I PrimoVitaminos groddbox räcker linserna till cirka 1 groddomgång.

 

 


Groddbox-odlingskit

Ett alternativ är även Primo Vitamino, Odlingskit

Med hjälp av groddtråget är det enkelt att grodda/odla skott av olika sorters fröer. Detta lilla groddtråg är speciellt lämpligt för små frön.

Krassefrön medföljer i förpackningen.

Då fröna gror bildas mängder av nyttiga vitaminer och mineraler. Grodda/odla skott på varm plats, 20 - 25 °C. Groddarna/skotten är färdiga efter 5 - 10 dagar.

 

 


PrimoVitamino-Alfalfa-Organic

Primo Vitamino, Alfalfa, Organic

Alfalfa är en krispig grodd med en frisk och mild nötsmak. Passar även denna utmärkt på smörgåsen och i sallader. De kan även kokas i lättsaltat vatten, cirka 1 minut, och därefter användas i soppor, grytor och wokade rätter.

Grodda på varm plats, 20 - 25 °C, färdiga efter 5 - 7 dagar. Fröna räcker till cirka 1 groddomgång.

 

Naturligtvis är fröerna ekologiskt odlade och fria från både konstgödsel och bekämpningsmedel.