Med Rootmaster har Nelson Garden vidareutvecklat den utrustning som gör det enkelt för alla hemmaodlare att få fram egna plantor med en produkt som kan användas om och om igen. Med funktionell design, tillverkad av återvunnen plast och dessutom närproducerad blir Rootmaster till glädje och nytta år efter år.

Vid förodling är det A och O att de växande plantorna regelbundet vattnas, och daglig tillsyn är ett måste.

Med detta i åtanke har Nelson Garden uppfunnit, och även fått patent på, minidrivhuset Rootmaster. 

I Rootmaster finns en unik självbevattningsfunktion och efter att fröerna har grott går det därför att lämna odlingen att sköta sig själv i upp till fem dagar. De jordfyllda pluggcellerna placeras i ett ventilerat vattenfyllt bottentråg och odlingen hålls därefter fuktig med hjälp av ett bevattningsband. När det behövs fylls sedan vatten på i tråget. 

För att förodlingen ska bli ännu mer lyckosam finns det i pluggcellerna även invändiga spår som leder rötterna nedåt. Detta minskar risken för rotsnurr och ger istället ett friskt och välutvecklat rotsystem hos plantorna. När sticklingarna sedan är redo att planteras om öppnar man helt enkelt pluggcellerna på samma sätt som man öppnar en bok, och detta ger en väldigt skonsam hantering av de ömtåliga plantorna. 

I Rootmaster får 32 plantor plats. Minidrivhuset består av bottentråg, plugghållare med pluggceller samt ett lock, och allt går att diska i maskin. I förpackningen finns även åtta bevattningsband som kan återanvändas.
Rootmaster är tillverkad i Sverige av 100 procent återvinningsbart material.
Måtten på minidrivhuset är: längd 29 cm, 
bredd 19,5 cm och höjd 21 cm. 

I Rootmaster har vi kombinerat fördelarna hos Pluggboxen med fördelarna hos Rootrainers och därefter förfinat konceptet med en självbevattningsfunktion.

Minidrivhuset Rootmaster från Nelson Garden vann den prestigefulla utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2014.

Textkälla: Nelson Garden